2009. június 8., hétfő

Teniszkönyök és fájdalmas izmok kezelése akupunktúra alkalmazásával

Mindenkivel megesik néha, hogy túlterheli, megrándítja valamelyik ízületét, vagy meghúzza egy izmát. Van, aki munka közben, mások sportolás során, vagy csak úgy, egy amúgy ártalmatlan mozdulat végzésekor.

Szerencsére testünk kifinomult intelligenciája rögtön beindítja saját gyógyítását, és legtöbbször maradéktalanul helyreállítja az eredeti állapotot. Néha azonban ez a folyamat félresiklik. Ennek oka lehet folyamatos túlterhelés, a panaszok elbagatellizálásával, de lehet kémiai ártalom is, például fájdalomcsillapító gyógyszerek szedése. Ez utóbbiak természetes tulajdonsága, hogy csökkentik a gyulladást, ami nem más, mint az egészséges öngyógyító folyamat egyik szükséges eleme. Ha pedig ez a mechanizmus gátlás alá kerül, vagy a pihentetés elmaradása miatt nem tud normális ütemében lezajlani, az ízület lazább marad, az izom rosszul gyógyul, letapad. Ezt követően akár az eredeti sérülés után hónapokkal, évekkel is panaszok, fájdalmak keserítik mindennapjainkat.

A megoldás legtöbbször sajnos nem a hagyományos kezelésekben rejlik. Az újabb gyulladáscsökkentő krémek, gyógyszerek és injekciók nem képesek orvosolni az okot, csupán a panaszok elnyomásával hoznak időleges javulást.

A gyógyulás kulcsa ebben az esetben, hogy rávegyük a szervezetet arra, hogy újra kezdje az érintett terület öngyógyítását, ezúttal már a megfelelő ütemben, és körülmények között. Ennek elősegítésére kiváló módszert dolgoztak ki a hagyományos kínai orvosok az elmúlt évezredek során, így az akupunktúra és kiegészítő technikái képesek valódi gyógyulást és végleges panaszmentességet hozni.