2015. május 29., péntek

Dr. Joós Károly

2000-ben végeztem a Semmelweis Egyetem Általános Orvosi Karán, majd az egészségmegőrzés és a kiegészítő terápiás lehetőségek irányában specializálódtam. Ennek szellemében először foglalkozás-orvostanból szakvizsgáztam, majd a Hagyományos Kínai Orvoslás (HKO) területén szereztem licence vizsgát. 1993 óta gyakorlom, és 1998 óta oktatom a Wing Chun nevű kínai harcművészetet, melyből 2001-ben tettem mestervizsgát. 2005-ben sportoktatói képzettséget szereztem rekreáció szakágban. 2013-15-ig integratív hipnoterápiás képzésen vettem részt.

2003 óta dolgozom a DIMENZIÓ Egészségpénztárnál, majd később Dimenzió-Med Kft-nél foglalkozásorvosként, hagyományos kínai orvosként és életmód szakértőként. 2007-2014-ig az orvostudakozo.hu oldal HKO tanácsadójaként működtem, 2008-2010-ig részt vettem a Quintess Healthy Ageing Club munkájában orvos-coachként és kínai orvoslás szakértőként. 2009-ben a Magyar Akupunktúrás Orvosok Társasága elnökségi tagjává, 2010-ben főtitkárává választottak, majd 2013 óta ismét az elnökség tagjaként dolgozom. 2010 óta elméleti és gyakorlati oktatást is tartok a Pécsi Tudományegyetem által orvosok számára akkreditált hagyományos kínai orvoslás tanfolyamon, valamint a szakirányú továbbképzésen. 2009 óta minden évben előadok a MAOT kongresszusain, valamint számos szervezet rendezvényén, meghívott előadóként.

Rendeléseim keretei közt integráltan alkalmazom a nyugati és a keleti orvoslást, különös tekintettel az életmód rendezésére és a betegségek lelki hátterének feltérképezésére. A következő kezelési módszereket alkalmazom: hagyományos és lézer akupunktúra, tartós tűkezelés, moxaterápia, köpölyözés, akupresszúrás masszázs, gyógynövény, vitamin és ásványi anyag kezelés, diétaterápia, méregtelenítés, mozgásterápia, valamint qi gong, relaxáció és meditációs technikák oktatása. Egyes esetekben hipnoterápiás kezelési módszereket is használok gyógyító munkám során. Kiemelt kezelési területeim: fájdalomszindrómák, gyomor-bélrendszeri kórképek, allergia-asztma, stresszoldás, nőgyógyászati panaszok, termékenység, egyedi és nehezen diagnosztizálható kórképek.

Magánrendelésem Budapest szívében, a Szent István körúton található, a Jászai Mari térnél.

Várom kérdéseit e-mailben: akupunktura@gmail.com .