2008. február 6., szerda

Az egészség alappilérei

Egészségünk négy alapvető pilléren nyugszik, és ezek bármelyikének meggyengülése kibillentheti szervezetünket egyensúlyi állapotából. Csapatunk úgy állt össze, hogy mind a négy alapvető területet a megfelelő szakértő gondossággal tudja helyreállítani. Ezáltal több oldalról támogatjuk a gyógyulási folyamatot, és megelőzzük a betegségek kiújulását.

Psziché – a betegségek túlnyomó többségének lelki oka is van. A pszichoterápia segít helyreállítani az egészséges elme félresiklott mintáit. A relaxáció és a meditáció szintén kiváló támaszok e problémák kezelésében.

Táplálkozás – táplálékunk adja az építőkockákat, amiből szervezetünk felépül. A megfelelő étrend beállítása elengedhetetlen feltétele a gyógyulásnak és az egészség megőrzésének.

Testmozgás – mozgás nélkül nincs élet. A gyógytorna, a könnyed sportolás és a qi gong gyakorlatok feltöltik energiaraktárainkat és feloldják szervezetünkben az energiablokkokat.

Környezet – sajnos kevés embernek nyílik lehetősége környezetének megválasztására. Mégis, kisebb-nagyobb változtatásokkal (pl. fény- és zajvédelem, légszűrők használata, allergének kiiktatása, dohányzás elhagyása, stb.) jelentős terhet vehetünk le szervezetünkről. A fizioterápia módszerei, és így a kínai gyógyító technikák a közvetlen környezet megváltoztatásán alapulnak.

Nincsenek megjegyzések: